fbpx

Enklere liv: Peder Øen og kona gleder seg til å flytte

Huset Peder og kona hans har bodd i ligger på Sødal i Kristiansand, bare noen hundre meter fra Kokleheia.

–    Vi trives jo veldig godt i området her. For 10 år siden var det noen folk her og målte opp. Da vi skjønte at det kanskje skulle bygges leiligheter så nært der vi bor tenkte vi fort at «her kunne vi godt bodd når vi blir gamle». Da det kom til salgs, så sa jeg til kona «Ser her! Nå er de til salgs!»

Rikt dyreliv

Peder har alltid vært opptatt av dyreliv og anser seg selv som en lidenskapelig ”fulgetitter”. Han gleder seg til å fortsatt kunne utforske den rike faunaen som finnes i elven Otra som slynger seg forbi Kokleheia. Her er det et mangfoldig dyreliv, med både ender, bever og ørn som kan observeres med kikkert fra den nye leiligheten.

–    Jeg syns det er veldig spennende dyreliv her. Det er alltid noe nytt hvert år. Det er mest forskjellige arter av ender, men også bever. I tillegg flyr det ørn gjennom her iblant.
Vårtegn: Synet av fiskeørnen er et sikkert vårtegn langs elven Otra

Null innsyn, kun godt utsyn

Selv om han vil savne det gamle huset, er Peder begeistret over utsikten og det faktum at det er lite innsyn fra naboene i de nye leilighetene. Han ser frem til å nyte den fantastiske utsikten fra leiligheten.

-  Det er helt fantastisk utsikt her. Jeg ser veldig frem til å få så godt utsikt over Otra, over til Egs-området og naturen generelt. Tidligere har vi tenkt at leilighet ikke er noe for oss da vi ikke har ønsket å bo så tett i tett, men her blir det litt mer skjermet fra naboene. Det er også en av grunnene til at vi ønsker å kjøpe her på Kokleheia.
Jøran Flakk: Ingen trodde det var mulig å bygge der!

Fra hus til leilighet

Peder Øen (80) har bodd i sitt hus i 49 år sammen med kona si, men nå står han overfor en stor forandring i livet sitt. Han og kona skal om ikke lenge pakke ned alt de eier og flytte fra sin enebolig til ny leilighet i Kokleheia Amfi.

–     Mange kan føle seg engstelige for å forlate hjemmet sitt etter så mange år, det blir jo litt rart selvfølgelig, men vi gleder oss masse. Jeg er veldig glad i huset jeg har bodd i, men ettersom vi har blitt eldre skal det bli godt å bo et sted hvor alt er så tilrettelagt og hvor man slipper å tenke på stell og vedlikehold, sier Peder.

«Her kunne vi godt bodd når vi blir gamle»
Mangfoldig dyreliv: Peder er en lidenskapelig ”fugletitter”

Flotte turområder

I tillegg til dyrelivet og utsikten fra leilighetene, vil Peder også kunne nyte de flotte turområdene rundt Kokleheia. Skråstadvarden og «Den omvendte båt» på Jegerberg er blant de mange destinasjonene Peder har et nært forhold til i nærområdet. Peder er en sprek turentustiast og har hatt mange fine gå- og løpeturer i nærområdet.

-  Jeg er glad for at jeg kan fortsette å ha de flotte turområdene så nært til der jeg bor. Det har gått med mange timer i naturen rundt her og det er en god mulighet til å fortsette å holde seg i form, avslutter den spreke 80-åringen.

God interesse i markedet

Eiendomsmegler og fagansvarlig for prosjektet, Jøran Flakk er fornøyd med tilbakemeldingene og interessen i markedet.

-  Fremdriften er jo sånn at vi har solgt 19 leiligheter nå i byggetrinn én. Det er besluttet gjennomført, så de som har kjøpt skal faktisk flytte inn om akkurat ett år.

Jøran legger ikke skjul på at dette har vært et svært om-fattende prosjekt, og at det helt i starten var vanskelig å overbevise aktuelle kjøpere at dette var mulig, men har stor tro på at dette blir noe helt spesielt!

-  Dette var jo svært få som trodde var mulig. Det var jo nærmest en helt vertikal fjellkjede som går gjennom et svært etablert boligområde. Det innebærer at nærmere 55.000 tonn stein er sprengt ut og fjernet. Men så ble det jo stor kjøpsinteresse!

Gode solforhold, utsikt og ingen innsyn

Arkitektene bak prosjektet er ENO Arkitekter og har hatt søkelys på svært gode solforhold, og i tillegg svært god utsikt. Tomten er dramatisk og unik der den ligger, vestvendt på østsiden av Otra. Utsikten over byen er storslagen, med domkirka og Odderøya i bakgrunnen. Og også mot vest, over Egs-jordene og de ærverdige, gamle bygningene ved sykehuset.

-  Jeg tror mye av interessen i markedet skyldes at arkitektene har vært veldig flinke. Når folk så de flotte illustrasjonene tenkte mange at dette er god bokvalitet og så tror jeg utsikten er en stor drager for mange. En kommer jo utrolig høyt opp i terrenget og du trenger aldri bekymre deg for å få noen foran deg eller ser inn til deg. I tillegg har du jo denne elven som nærmeste nabo, og kort distanse til byen. Disse kvalitetene har jo vært veldig tydelig for mange som har bestemt seg for å kjøpe.
Kokleheia Amfi: Byggingen er godt i gang, meld interesse for byggetrinn 2

Ja takk!

Meld meg på visning 5. mars kl. 17.00

Ta kontakt med Krogsveen

Jøran Flakk
Fagansvarlig/Eiendomsmegler
Alex Modahl
Daglig Leder/Eiendomsmegler